Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus er oppvokst i Bergen, og er verdensmester i proffboksing i weltervekt innen bokseforbundene World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC).

Brækhus  ble adoptert fra Colombia da hun var to og et halvt år gammel. Hun prøvde seg på flere ulike idretter, før hun startet med kickboksing da hun var fjorten år gammel. I starten holdt hun kickboksingen skjult, men hun kom inn på landslaget som sekstenåring, og vant gull både i EM og VM. Hun vant også to kongepokaler innen kickboksing. Senere gikk hun over til boksing. Hun startet som amatørbokser, men ble etter hvert profesjonell.

I dag er Brækhus bosatt i Berlin, og har kontrakt med den tyske klubben Team Sauerland. Hun vant prisen som Årets navn under Idrettsgallaen i 2013, og vant også prisen i Åpen klasse i 2011. Som amatørbokser ble hun blant annet nordisk mester, og vant VM-sølv, EM-sølv og EM-gull. Hun bokset 80 kamper som amatør, og vant 75 av dem. Som profesjonell har hun bokset 25 kamper, og står med 25 seiere. Hun startet proffkarrieren i 2007, og har gjort seg bemerket langt utenfor Norges grenser. Foran kampene sine har hun alltid de laveste oddsene på oddssider, ettersom hun anses som en sikker vinner.

På grunn av de norske lovene kan ikke Brækhus bokse proffkamper hjemme i Norge, men det er selvsagt mange nordmenn som følger kampene hennes med stor interesse. Brækhus blir trent av Georg Bramowski. Hun er 171 cm høy, og den vanlige matchvekten hennes er rundt 64 kilo. Hun har også deltatt i TV-serier. Hun kalles ofte ”First Lady” og i 2013 ble hun ranket som verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse, av bladet Ring Magazine. Hun er en perfeksjonist som aldri blir helt fornøyd med kampene sine, selv om hun vinner. Hun leter alltid etter muligheter til å forbedre seg og bli en enda sterkere bokser.