Ettersom proffboksing er forbudt i Norge, er det mange norske boksere som bor og trener i utlandet. Men boksing er tillatt på amatørnivå, og det er mange bokseklubber som har gode tilbud til både gutter og jenter. Man trenger ikke å slå andre for å drive med boksing. Mye at treningen kan gjøres med punchingball, og man kan trene enten aktivt eller som mosjonist. Boksing kan øke selvtilliten og styrke hele kroppen, og mange aggressive ungdommer har blitt roligere etter at de har begynt med boksing.

Norges Bokseforbund ble stiftet i 1913, og har mange tusen medlemmer. Kvinneboksing har vært drevet i Norge fra 1983. Hvis man vil starte med boksing, er det best å melde seg inn i en bokseklubb, der man kan få hjelp til å lære teknikkene, og får andre personer å trene sammen med. Boksing er et tilbud til mange aldersgrupper.

Når man bokser på amatørnivå er sikkerheten bedre ivaretatt enn på proffnivå, og når barn og ungdom trener boksing, legges det vekt på at boksingen ikke skal gå for hardt for seg. Forebygging av skader tas på alvor. Nybegynnere innen sporten bør starte på en bokseskole eller et nybegynnerkurs. Der lærer man de grunnleggende teknikkene. Deretter kan man gå videre til andre kurs der man lærer mer avanserte teknikker.

Det tilbys også boksekurs for mosjonister og fitnessboksing for jenter. Fitnessboksing handler mest om å trene kondisjon, koordinasjon og styrke, samtidig som man lærer bokseteknikk. Mange av landets klubber tilbyr også trening for konkurranseboksere.