Boksing er ofte forbundet med sterke mannfolk, men det finnes også mange kvinnelige utøvere i sporten. Boksing kan være en treningsform, eller man kan velge å satse mer profesjonelt. Proffboksing er ikke tillatt i Norge, men Norge har likevel hatt mange utøvere innen sporten. I dag er Cecilia Brækhus vår mest suksessfulle bokser, og hun har inspirert mange unge jenter til å begynne med sporten.

Dersom man vil begynne med boksing, bør man trene sammen med andre. En del av treningen vil alltid være individuell trening, men man trenger også sparringspartnere å prøve seg mot. Det aller beste er å melde seg inn i en bokseklubb. Da får man både treningspartnere og god oppfølging. Selv om boksere trenger en del styrke, handler det også mye om smidighet og utholdenhet. Det er ikke alltid den sterkeste som vinner, men den som er taktisk smartest.

Når man skal bokse i Norge, må man bruke påkrevd sikkerhetsutstyr. Dette skal hindre alvorlige skader. Likevel kan man bli skadet når man driver med boksing, så sporten passer ikke for jenter som er redd for å skade seg. Man må ikke være redd for å bli truffet, og man må heller ikke være redd for å påføre motstanderen skader. Mennesker har ofte en innebygd motvilje mot å skade andre, så noen ganger kan man måtte overvinne et par psykiske hindre før man blir en god bokser.

Selv om man ønsker å spesialisere seg som bokser, er det viktig å trene variert. Både løpetrening, styrketrening og andre treningsformer inneholder elementer som kan komme til nytte i bokseringen. Det er også viktig å trene smidighet og balanse, for man trenger begge deler under en kamp. Sporten er fortsatt dominert av menn, derfor kan det være litt vanskeligere for jenter å finne andre jenter å trene sammen med. Dette er spesielt et problem i noen av de små klubbene. I de store klubbene er det som regel mange jenter blant medlemmene.

Boksere må også holde vekten. Dette er spesielt viktig før kamper, ettersom bokserne blir plassert i vektklasser. Dersom man vipper over en viss vekt, blir man plassert i en annen vektklasse, og det gir tøffere motstand. Derfor hender det boksere må trene ekstra hardt, eller gå på en diett før viktige kamper. Man må generelt spise sunt hele tiden, slik at musklene får de næringsstoffene de trenger.